POSIŁKI 19.03.2024 R.
19.03.2024
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Twarożek 60 g (MLE)
Jabłko 150 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g (GLU PSZ)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Surówka z kapusty białej z olejem 100 g
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek z koperkiem 60 g (MLE)
Roszponka 10 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml