POSIŁKI 19.06.2024 R.
19.06.2024
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłko pieczone 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt 100g 1 szt (MLE)
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłko pieczone 150 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 250 ml