Posiłki 20.05.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kefir 1,5% tł 150g 1 szt (MLE)
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Buraczki podprawiane – drobno tarte (bez cukru) 100 g (GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g