21.05.2024

Na zdjęciu: Wielowarzywna z ziemniakami, Kasza jęczmienna/sypko, Pieczeń rzymska wieprzowa, Sos ziołowy, Surówka z rzepy, jabłka i marchewki z olejem, Cukinia pieczona z olejem, Kompot owocowy, Drożdżówka mini,

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Wielowarzywna z ziemniakami  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki z olejem 100 g (MLE)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Drożdżówka mini 1 szt 36 g (GLU PSZ, JAJ)

 

Na zdjęciu: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Szprot w sosie pomidorowym, Twaróg półtłusty, Ogórek świeży, ​​​​​​​Sałata zielona

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g (RYB, SEL)
Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g

Na zdjęciu: Wielowarzywna z ziemniakami, Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem, Pieczeń rzymska wieprzowa, Sos ziołowy, Marchew oprószana z olejem, Surówka z kapusty czerwonej z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml

Na zdjęciu: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Szprot w sosie pomidorowym, Ogórek świeży, Sałata zielona, Twaróg półtłusty

KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g (RYB, SEL)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
Twaróg półtłusty 50 g (MLE)