Posiłki 21.06.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Arbuz 150 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB)
Warzywa po grecku 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml