POSIŁKI 22.01.2024 R.
22.01.2024
![Na zdjęciu znajduje się Kasza manna na mleku, Kawa zbożowa z mlekiem, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Polędwica z Majerankiem, Ogórek kiszony, Rukola](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1329/22.01.2024 śniadanie podstawa.png)
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ)
Ogórek kiszony 70 g
Rukola 10 g
![Na zdjęciu znajduje się: Fasolowa z ziemniakami, Makaron ze szpinakiem i serem żółtym, Bukiet jarzyn gotowany z olejem, Sos bazyliowy, Kompot owocowy, jogurt naturalny, Sałatka z kapusty czerwonej z olejem](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1330/22.01.2024 obiad podstawowy.png)
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron ze szpinakiem i serem żółtym 350 g (GLU PSZ, MLE)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Sos bazyliowy* 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
![Na zdjęciu znajduje się: Kawa z mlekiem, Chleb Graham, Masło extra 82%, Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona, Ogórek kiszony, Rukola](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1331/22.01.2024 śniadanie cukrzyca.png)
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ)
Ogórek kiszony 70 g
Rukola 10 g
![Na zdjęciu znajduje się: Fasolowa z ziemniakami, Makaron ze szpinakiem i serem żółtym, Sos bazyliowy, Sałatka z kapusty czerwonej z olejem, Bukiet jarzyn gotowany z olejem, Kompot owocowy](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1332/22.01.2024 obiad cukrzyca.png)
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron ze szpinakiem i serem żółtym 350 g (GLU PSZ, MLE)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml