22.07.2024

Na zdjęciu: Brokułowa z ryżem, Ziemniaki młode gotowane, Gulasz warzywny z ciecierzycą, Cukinia pieczona z olejem, Surówka z pora i jabłka, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL,)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z/c 250 ml

Na zdjęciu: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Szprot w sosie pomidorowym, Twaróg półtłusty, Sałata zielona, Pomidor, Woda mineralna niegazowana

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g ( RYB, SEL,)
Twaróg półtłusty 50 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml

 

Na zdjęciu: Brokułowa z ryżem, Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane, Gulasz warzywny z ciecierzycą, Marchew gotowana z olejem, Surówka z pora i jabłka, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Brokułowa z ryżem (400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE)
Kompot owocowy b/c 250 ml

Na zdjęciu: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Szprot w sosie pomidorowym, Twaróg półtłusty, Sałata zielona, Pomidor, Woda mineralna niegazowana

KOLACJA -  DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g (RYB, SEL)
Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml