POSIŁKI 29.04.2024 R.
29.04.2024
![Na zdjęciu znajduje się: Kasza manna na mleku, Kawa zbożowa z mlekiem, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Filet zapiekany drobiowy, Pomidor, Roszponka](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1700/29.04.2024 śniadanie podstawa.png)
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g
![Na zdjęciu znajduje się: Brokułowa z ryżem, Ziemniaki gotowane, Gulasz warzywny z ciecierzycą, Surówka z marchwi z olejem, Surówka z selera i jabłka, Kompot owocowy, Ciasto drożdżowe](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1701/29.04.2024 obiad podstawowy.png)
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
![Na zdjęciu znajduje się: Kawa z mlekiem, Chleb Graham, Masło extra 82%, Filet zapiekany drobiowy, Pomidor, Roszponka](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1702/29.04.2024 śniadanie cukrzyca.png)
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g
![Na zdjęciu znajduje się: Brokułowa z ryżem, Ziemniaki z tłuszczem gotowane, Gulasz warzywny z ciecierzycą, Marchew gotowana z olejem, Surówka z selera i jabłka z olejem, Kompot owocowy](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1703/29.04.2024 obiad cukrzyca.png)
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml