POSIŁKI 30.01.2024 R.
30.01.2024
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tłuszczu 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Blok drobiowy- wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego 50 g (SOJ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Zupa wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki z olejem 100 g (MLE)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Drożdżówka mini 1 szt 36 g (GLU PSZ, JAJ)
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Kompot owocowy* b/c 250 ml
KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 70 g (RYB, SEL)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g