POSIŁKI 31.01.2024 R.
31.01.2024
![Na zdjęciu znajduje się: Kasza manna na mleku, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82% , Serek homo naturalny, Jabłka prażone, Kawa zbożowa z mlekiem, Sałata zielona](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1363/31.01.2024 śniadanie podstawa.png)
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo naturalny 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g
![Na zdjęciu znajduje się: Grysikowa, Ziemniaki, Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka, Sos bazyliowy, Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem, Kompot owocowy, Jogurt owoce leśne, Dynia duszona z olejem](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1364/31.01.2024 obiad podstawa.png)
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt owoce leśne 100g 1 szt. (MLE)
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
![Na zdjęciu znajduje się: Kawa z mlekiem, Chleb Graham, Masło extra 82%, Serek homo. naturalny, Jabłko pieczone, Sałata zielona](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1365/31.01.2024 śniadanie cukrzyca.png)
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo naturalny 80 g (MLE)
Jabłko pieczone 150 g
Sałata zielona 20 g
![Na zdjęciu: Grysikowa, Ziemniaki z tłuszczem, Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka, Sos bazyliowy, Fasolka szparagowa z wody, Dynia duszona z olejem, Kompot owocowy](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1366/31.01.2024 - obiad cukrzyca.png)
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 250 ml