Posiłki 02.01.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Jogurt truskawkowy 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 100g
Kompot owocowy z/c 250 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 70 g (RYB, SEL)
Ogórek kiszony 50 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Buraczki podprawiane – drobno tarte b/c 100 g (GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 70 g (RYB, SEL)
Ogórek kiszony 50g