Posiłki 02.09.2025 r.

śniadanie – Dieta PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Pomidorki koktajlowe 70 g
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – DIETA PODSTAWOWA
Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g (GLU PSZ)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

śniadanie– Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek z koperkiem 60 g (MLE)
Pomidorki koktajlowe 70 g
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml