Posiłki 04.01.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 100 g 1 szt (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Salceson z indykiem z dodatkiem surowców wieprzowych parzony 70 g (SOJ, SEL)
Sałata zielona 20 g
Banan 100 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym z łopatki 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
Brokuł gotowany 50 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony, mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Brokuł gotowany 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml