Posiłki 04.03.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł. (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD- DIETA PODSTAWOWA
Zupa pieczarkowa 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta ŁATWO STRAWNA
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy (bez pieprzu) 100 ml (GLU PSZ)
Fasolka szparagowa z wody 50 g
Dynia duszona z olejem (bez pieprzu) 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml