Posiłki 04.04.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Banan 100 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Kasza manna z jabłkiem prażonym 150 g (GLU PSZ, MLE)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml