Posiłki 06.02.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem 100 g
Surówka z rzodkwi, jabłka i marchewki 100 g (MLE)
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA- DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Sałatka jarzynowa 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD- ŁATWO STRAWNA
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem 200 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Sałatka jarzynowa – dieta 100 g (MLE, SEL)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml