Posiłki 05.03.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Blok drobiowy – wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego 50 g (SOJ, MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Gruszka 150 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g (GLU PSZ)
Sos szpinakowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Blok drobiowy – wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego 50 g (SOJ, MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron z tłuszczem 200 g ( GLU PSZ)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g (GLU PSZ)
Sos szpinakowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 250 ml