Posiłki 05.03.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser żółty
Dżem 50 g
Rukola 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo, naturalny 80 g (MLE)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta ŁATWO STRAWNA
Zupa brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet jarski 80 g (GLU PSZ, JAJ, SEL)
Sos koperkowy (bez pieprzu) 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
Jogurt naturalny 100 g 1 szt. (MLE)