Posiłki 05.11.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g

ŚNIADANIE – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE)
Jabłka prażone b/c 150 g
Sałata zielona 20 g

OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane (200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml
