Posiłki 06.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE,)
Jabłko pieczone 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Dynia duszona z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE,)
Jabłko pieczone 150 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy b/c 300 ml