Posiłki 07.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Kefir 2% tł 200 ml (MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 50 g ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02, )
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z jaj-pieczony 90 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 50 g ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02,)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml
Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)