Posiłki 07.02.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Miód (25g) 1 szt
Roszponka 10 g
Jabłko 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad- DIETA PODSTAWOWA
Zupa dyniowa z makaronem () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane () 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 100 g
Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 300 ml

OBIAD- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa dyniowa z makaronem () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL )
Ziemniaki z tłuszczem gotowane. () 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB)
Sos koperkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)
Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g ( MLE)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE)
Roszponka 10 g
Jabłko 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )