Posiłki 07.08.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ,MLE, SEL)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE,SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (MLE,S02)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Fasolka szparagowa z wody 100 g
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Paprykarz szczeciński 80 g (RYB, SOJ)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z makaronem 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ,MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100g (MLE, S02)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona
parzona z dodatkiem wody 50 g (SOJ,MLE)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g