Posiłki 08.02.2024 r.
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Gołąbki z ryżem brązowym i wieprzowiną 250 g (JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ)
Sałatka jarzynowa – dieta 100 g (MLE, SEL)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy (bez pieprzu) 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z selera i marchwi z olejem 200 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE)
KOLACJA – DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb Graham 75 g (GLU PSZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna roślinna (80% tł.) 15 g (MLE)
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ)
Sałatka jarzynowa – dieta 100 g (MLE, SEL)
Sałata zielona 20 g