Posiłki 09.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Jogurt naturalny 2% tł 150g 1 szt ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 70 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Gołąbki z ryżem i wieprzowiną 350 g ( JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Cukinia z dynią pieczone z olejem * 100 g
Surówka z rzodkwi, jabłka i marchewki 100 g (MLE,)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 70 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
OBIAD – Dieta ŁATWO STRAWNA
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Cukinia z dynią pieczone z olejem* 200 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml