Posiłki 09.05.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z ryby (Dorsz) 130 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Szpinak (liście) gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl. M 1 szt. (JAJ)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 20 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB)
Warzywa po grecku 100 g (GLU PSZ, SEL)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 20 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml