Posiłki 09.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidorki koktajlowe 70 g
Roszponka 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szczawiowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g (GLU PSZ)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE)
Jabłko 150 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek z koperkiem 60 g (MLE)
Roszponka 10 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
(Woda mineralna niegazowana 250 ml ze śniadania przeniesiona do kolacji)
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml