Posiłki 09.09.2025 r.

śniadanie – Dieta PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g

obiad – DIETA PODSTAWOWA
Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g (MLE)
Buraczki gotowane 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

śniadanie– Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Szpinak (liście) gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml