Posiłki 10.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Mix sałat 10 g
(Woda mineralna niegazowana 250 ml ze śniadania przeniesiona do kolacji)
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (MLE, S02)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Budyń o smaku waniliowym z/c 150 ml (MLE)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Mix sałat 10 g
Pomidor 70 g
(Woda mineralna niegazowana 250 ml ze śniadania przeniesiona do kolacji)
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml