Posiłki 10.09.2025 r.

OBIAD – Dieta PODSTAWOWA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
Sałata zielona z kefirem 50 g (MLE)

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych
pieczony 70 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata lodowa 20 g

OBIAD– Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Sałata zielona z kefirem 50 g (MLE)
Kompot owocowy* b/c 300 m

KOLACJA – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka krucha z pieca wieprzowa,
parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
Pomidor 70 g
Sałata lodowa 20 g