Posiłki 10.10.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, )
Kompot owocowy z/c 300 ml
Banan 200 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Mix sałat 10 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ,)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Brokuł gotowany 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy b/c 300 ml