Posiłki 11.04.2025 r.

Śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Powidła śliwkowe 50 g
Sałata zielona 20 g
Jabłko 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z ryby (Dorsz) 130 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
Szpinak (liście) gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
l

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DiETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g
Warzywa po grecku 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml