Posiłki 11.09.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ,MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłko pieczone 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE,GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ,SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ,SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem b/c 300 g (MLE,GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłko pieczone 150 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ,SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ,SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 300 ml