Posiłki 12.01.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 250 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 70 g ( JAJ, MLE, GOR)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g (zamiana pomiędzy posiłkami – między kolacją, a śniadaniem – z sałaty zielonej na roszponkę)