Posiłki 12.08.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU PSZ,SEL, GOR)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ,JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Buraczki podprawiane – drobno tarte (bezcukru) 100 g (GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g