Posiłki 13.02.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 2% tł. 150 g 1 szt. (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser żółty 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Sos boloński z mięsa wp. 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet warzyw gotowanych (brokuł, marchew, fasola) 100 g (może zawierać: SEL)
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Budyń z wieprzowiny 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Bukiet warzyw gotowanych (marchew, kalafior, brokuł) 100 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml