Posiłki 13.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Jabłko 150 g
Ketchup 20 g (SEL,)
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ćwikła z chrzanem 100 g ( MLE, S02,)
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka dębowa łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody i białka wieprzowego 50 g ( SOJ, MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR, )
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml