Posiłki 14.04.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Naleśniki z serem 200 g (GLU PSZ,JAJ, MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl. M 1 szt. (JAJ)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 20 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl. M 1 szt. (JAJ)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 20 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml