Posiłki 14.10.2025 r.

OBIAD – Dieta PODSTAWOWA
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, S02)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy* 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 300 ml

KOLACJA- DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem
białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml

OBIAD – Dieta ŁATWO STRAWNA
Zupa solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy* (bez pieprzu) 100 ml (GLU PSZ)
Dynia duszona z olejem (bez pieprzu)* 100 g (GLU PSZ)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA ŁATWO STRAWNA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
(GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Galaretka drobiowa z udźcem z kurczaka 100 g (SEL)
Pomidor b/skórki 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 m
