Posiłki 15.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ser topiony 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska drobiowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g ( MLE, S02,)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ, )
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska drobiowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02,)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml