Posiłki 15.10.2025 r.

OBIAD – Dieta PODSTAWOWA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02)
Kalafior gotowany* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

KOLACJA- DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka dębowa łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody i
białka wieprzowego 50 g (SOJ, MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR)
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 m

OBIAD – Dieta ŁATWO STRAWNA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony (bez pieprzu) 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy (bez pieprzu) 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Buraczki podprawiane -drobno tarte 100 g (GLU PSZ)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL)
Kompot owocowy* z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA ŁATWO STRAWNA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasztet drobiowo-wp z warzywami*-dieta 80 g (GLU PSZ, JAJ, SEL)
Sałata zielona 20 g
Pomidor b/skórki 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
