Posiłki 16.01.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Kotlet drobiowy panierowany 90 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchewka z groszkiem oprószana 100 g (GLU PSZ, MLE)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
Surówka z rzodkwi białej i jabłka 100 g (MLE)
Sałata lodowa 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Filet z kurczaka pieczony 80 g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
Surówka z rzodkwi białej i jabłka 100 g (MLE)
Sałata lodowa 20 g