Posiłki 16.02.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki 200 g
Kotlet z ryby (Dorsz) 130 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona z jogurtem 50 g (MLE)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 80 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g ( RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g
Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml