Posiłki 16.04.2025 r.

Śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g ( MLE)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka
wieprzowego z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE,
SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (MLE, S02,)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DiETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02)
Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* b/c 300 ml