Posiłki 16.05.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Jabłko 150 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g

OBIAD– DIETA PODSTAWOWA
Zupa szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g

ŚNIADANIE- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Zupa szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem () 100 g (GLU PSZ, SEL)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml