Posiłki 16.07.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Surówka z kalarepy, jabłka i marchewki z olejem 100 g
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g ( RYB, SEL,)
Twaróg półtłusty 50 g (MLE,)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos ziołowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Marchew oprószana z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g ( RYB, SEL,)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
Twaróg półtłusty 50 g ( MLE,)