Posiłki 16.09.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z jaj-pieczony 90 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Roszponka 10
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Gulasz warzywny z tofu dieta 150 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, )
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy b/c 300 ml