Posiłki 17.04.2025 r.

Śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser topiony 50 g (MLE)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Fasolka po bretońsku 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. o smaku naturalnym z ziołami 80 g (MLE)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DiETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml