Posiłki 17.06.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Blok drobiowy- wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wp 50 g (SOJ, MLE)
Ogórek świeży 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Blok drobiowy – wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wp 50 g (SOJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml