Posiłki 18.02.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Miód (25g) 2 szt
Pomidorki koktajlowe 70 g
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Ogórkowa z ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Fasolowa z ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos bazyliowy* 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 100 g (SEL,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml